· 

[TC240] Guils - Cabanella - Pla de Fontanera

 

Entretinguda ruta circular a peu des del poble de Guils (Baixa Cerdanya gironina) fins a l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera, tot passant pel refugi de Cabanella.

 

Iniciem la ruta a la part baixa de Guils de Cerdanya i travessem el poble tot visitant l'església de Sant Esteve. Deixarem el nucli pel camí de les Escomelles i seguirem les marques dels Sender de Cerdanya 116, fins al refugi de Cabanella, sempre amb un pendent constant però suau. Al costat del refugi hi ha la Font de Cabanella que ens permetrà hidratar-nos una mica. Deixem les marques del SC116 i enfilem la pista fins al Pla de Fontanera (SC139). Arribant al Pla de Fontanera trobem un mirador excel·lent sobre la vall ceretana, una altra font anomenada Font del Pla de Fontanera i la barraca de l'Estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera, a on hi ha servei de bar i restaurant.

 

Fem la tornada majoritàriament pel SC201, que ens va obrint vistes sobre la vall cerdana, fins a arribar de nou a Guils per la Font de la Canal.

 

TC240 Vistes cerdanya
TC240 Pla de Fontanera


Perfil de la ruta guils - cabanella - fontanera

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

 

  

13 km.

550 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Guils de Cerdanya

Refugi de Cabanella

Pla de FontaneraOn MENJAR a GUILS DE CERDANYA

On DORMIR a GUILS DE CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens