· 

[TC223] Queixans - Coma d’Urtx - Collet de Bernadí

 

Entretinguda ruta circular a peu que segueix alguns dels itineraris recentment arranjats al municipi de Fontanals, a la Baixa Cerdanya gironina. 

 

El recorregut ens permet gaudir dels boscos a la vora dels nuclis de Queixans i Urtx, així com de les vistes que se'ns aniran obrint sobre la plana cerdana, des de la Tosa d'Alp i el Cadí fins el Puigpedrós i, ja més llunyà, el Carlit. 

 

Sortirem de Queixans pel camí de la Barriostra, el qual ens acostarà al torrent d'Urtx, per sobre del poble del mateix nom. Seguint torrent amunt arribarem fins al Coll de Jubell, a partir del qual ens endinsarem per una pineda de pi roig molt obaga.  El camí ens portarà, de pujada, fins a la Coma d'Urtx, a on trobem la Cabana d'Urtx.  Planejarem fins al Coll de la Bassa i, a continuació, baixarem cap al Collet de Bernadí, des d'on agafarem el Camí Vell de la Muntanya que, de baixada, ens portarà de tornada a Queixans.

 

TC223 - Vistes des de la Ruta de la Muntanya
TC223 - collet de Bernadí


Perfil ruta senderisme Ruta del Segre - Ruta de la Muntanya

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

11.4 km.

600 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Queixans

Coma d'Urtx

Collet de Bernadí


Descarga
TC223-Queixans-ComaDUrtx.gpx
Documento XML 312.8 KB

Temps a Fontanals



Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens