· 

[TC280] Quillana - Llac d'en Calvet

 

Entretinguda ruta circular amb raquetes de neu per les zones de la Quillana i la Jaça d'en Calvet, al Capcir.

 

Proposem deixar el cotxe a la Maison del Capcir, a on arribarem des de Sallagosa seguint les indicacions per anar a Els Angles. Després de la vila de la Quillana, seguirem un tram recte de carretera i, en arribar a una rotonda, l'envoltarem completament, i així podrem entrar a l'estacionament.  La Quillana és una zona amb diversos recorreguts, tant a l'hivern amb raquetes o esquís de fons, com a l'estiu per caminar o amb bicicleta de muntanya, tots ells molt planers.

 

El llac d'en Calvet es va crear artificialment cap al 1968. Inicialment es tractava d'un aiguamoll, que va ser transformat en gravera. Les grans quantitats de sorra extretes durant 2 o 3 anys van servir per a soterrar les línies telefòniques de la regió. Posteriorment es va omplir el paratge d'aigua.  Els espais forestals que l'envolten es componen d'arbres de fulla perenne, especialment pins negres (Pinus uncinata). Aquest hàbitat té un interès particular en matèria de biodiversitat (fauna i flora salvatges) i forma part del gran espai Natura 2000 'Capcir-Carlit-Campcardós'. Per aquesta raó, s'ha de preservar i els forestals apliquen una gestió adaptada als afores del paratge de la Jaça d'en Calvet: lògica no productiva, regeneració natural, diversificació de les essències, manteniment d'arbres vells, etc.

 

Vistes TC280 Raquetes de neu - La Quillana
TC280 Raquetes de neu - Llac d'en Calvet


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil TC280 Raquetes de neu - Quillana - Jaça d'en Calvet

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

9.2 km.

150 m.

Moderada

Capcir

La Quillana

Jaça d'en Calvet

Llac d'en Calvet


Temps a La LlagunaRutes populars:

Raquetes - Baixa Cerdanya

Raquetes - Alta Cerdanya

Senderisme