· 

[TC296] Age - Puigcerdà - Ur - Llívia - Sallagosa - Er - Guingueta d'Ix


Completa ruta circular per a bicicleta tot terreny o elèctrica entre la Baixa i l'Alta Cerdanya que ens descobreix un bon grapat de localitats a banda i banda de la frontera.  Així, l'itinerari enllaça els nuclis d'Age, Puigcerdà, Ur, Vilanova, Cereja, Llívia, Estavar, Sallagosa, Er, Onzès i la Guingueta d'Ix, a més de mostrar-nos racons singulars com Fleury i Gorguja. 

 

Age, situat a 1164 msnm, és una entitat de població del municipi de Puigcerdà, situada en un turó en mig del pla entre els rius Segre i Vanera.  El nucli antic del poble és prou atapeït, amb carrers molt estrets que envolten la Plaça Major, on s'hi troba l'església de Sant Julià d'Age. Prop de la plaça, a l'encreuament entre el carrer Puigcerdà i el carrer Pas, s'hi troba l'antiga escola, un edifici petit que ara fa de local social, envoltada per una zona d'esbarjo, amb parc infantil i pista poliesportiva.

 

Gairebé tot el recorregut transcorre per pistes de bona petja i carreteres secundàries, a estones dins d'atapeïts boscos i d'altres, amb paisatges més oberts.  Al llarg del recorregut trobarem fonts a Llívia, Sallagosa i Gorguja.

 

A la primavera, de ben segur que gaudireu de la vista dels meravellosos camps de colza florits!

 

 

TC296 ruta e-bike mtb Llívia - Cap de Colza
TC296 ruta e-bike mtb Age Sant Julià


Perfil de la ruta e-bike mtb Age-Sallagosa TC296

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

 

 

 

33.1 km.

430 m.

Moderada

Baixa Cerdanya / Alta Cerdanya

Age

Puigcerdà

Ur

Llívia

Sallagosa

Er

Estavar


El temps a AgeAltres rutes relacionades: