· 

[TC299] Llívia - Sallagosa - Er - Naüja - Oceja - Onzès


Entretinguda ruta circular per a bicicleta tot terreny o elèctrica per la part baixa de l'Alta Cerdanya que ens descobreix un bon grapat de poblets des de la vila de Llívia.  Així, l'itinerari enllaça amb els nuclis d'Estavar, Bajanda, Sallagosa, Er, Naüja, Oceja i Onzès. 

 

Gairebé tot el recorregut transcorre per pistes de bona petja i carreteres secundàries, a estones dins d'atapeïts boscos i d'altres, amb paisatges més oberts.  Al llarg del recorregut trobarem fonts a Llívia, Er, Naüja i Sallagosa.

 

Un dels racons no gaire publicitats és el nucli de Bajanda situat a la zona central - oriental del terme comunal d'Estavar, el qual es troba a 1.293 m d'altitud. És a la dreta del Torrent de la Menua, just al lloc on es forma aquest curs d'aigua per la unió del Rec de l'Avenosa i el Rec dels Bacs. Es tracta d'una petita agrupació de cases distribuïdes en mitja dotzena de carrers de poca llargària, amb l'església de Sant Bartomeu de Bajanda, una construcció romànica d'una sola nau del segle XI, situada a l'extrem nord-est del nucli de població. Es troba, amb el cementiri al seu voltant, un xic separada a ponent de la població. 

 

En canvi, Naüja és un dels municipis de l'Alta Cerdanya menys afectats pels canvis econòmics derivats d'activitats relacionades amb el turisme. Així, hi prevalen encara les activitats tradicionals, relacionades amb l'explotació de la terra. De les quasi dues-centes hectàrees dedicades a l'agricultura, més de cent trenta són dedicades a pastures i farratge; quasi quaranta es dediquen al conreu, sobretot blat, i només tres a collir hortalisses. També hi té molta importància la ramaderia.

   

TC299 ruta e-bike mtb Llívia - Sallagosa
TC299 ruta e-bike mtb Sallagosa - església


Perfil de la ruta e-bike mtb Llívia-Sallagosa TC299

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

 

 

 

 

25.9 km.

500 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Llívia

Sallagosa

Er

Estavar

Naüja

Onzès

Oceja

Bajanda


El temps a LlíviaAltres rutes relacionades: