· 

Pessebre Vivent de Prullans

Pessebre Vivent de Prullans - 2022

 

La tradició dels pessebres vivents tornarà a tenir representació a la Cerdanya, concretament a la localitat de Prullans.  Com en anteriors ocasions, tindrà lloc al nucli antic, als carrers que envolten l'església de Sant Esteve, i fa servir pallers, eres i cases particulars.

 

Representat per més d'un centenars de veïns de totes les edats, els darrers anys que va portar-se a terme, el van visitar més de quatre mil persones.

 

En les mateixes dates, també té lloc a Prullans la 24ena Fira del Pessebre i d'Aretsans de Prullans", amb diversos punts d'exposició i venda, a on es poden trobar tot tipus de productes típics de l'època nadalenca. Des d'alimentació, amb embotits, formatges i melmelades, fins a parades amb articles de decoració, figures per al pessebre de casa o joies fetes a mà.

 


Història del Pessebre Vivent

 

Els inicis del Pessebre Vivent de Prullans semblen remuntar-se a finals del segle passat, quan la família Puig, de reconeguda tradició pessebrista, cercava, el 1996, un poble a la Cerdanya que servís de marc a un possible nou pessebre vivent. Va ser descobrir el municipi de Prullans i fer arrelar una tradició que perdura fins avui dia.  

 

Els inicis pròpiament dits van ser amb la Fira del Pessebre. Més endavant, al 2004, començava el Pessebre Vivent i al 2007 neixia l’Associació Cultural i Cívica de Prullans, amb el principal objectiu de portar a terme el Pessebre Vivent i organitzar alguna activitat cultural col·laborant amb l’àrea de Cultura del Consistori, durant tot l’any.   L’entitat de seguida es va adherir a la “Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya”.

 

Pessebre Vivent de Prullans
Pessebre Vivent de Prullans