· 

Alp - El camí a la Tossa d’Alp o pedró dels quatre batlles (sender 742)


Dels més de 50km de senders senyalitzats i adequats al seu ús que trobem al municipi d’Alp, el que ens porta a la Tossa d’Alp és un dels més emblemàtics i bonics de tota la xarxa “Alp Senders”.


Fitxa tècnica
Origen: Pleta del Castany (1 hora de camí per arribar-hi des del Pla de Masella pel sender 743)
Destí: La Tossa d’Alp
Longitud: 3.5 km
Desnivell: 275 m
Dificultat: mitjana
Restriccions: No es pot utilitzar en èpoques d’esquí
Ús: a peu, en BTT o a cavall

Tossa d'Alp

Etimològicament, una tossa és una elevació del terreny ampla i ondulada. la Tossa d’Alp, amb 2.537m, és el cim més alt del municipi d’Alp. Aquest indret també és anomenat el Pedró dels Quatre Batlles, ja que es situa just a la confluència entre els termes municipals d’Alp, Bagà, Das i Urús.

 

El camí té el seu origen a la Pleta del Castany.  Per arribar-hi, agafarem des del Pla de Masella el sender 743, Camí de Coll de Pal, el qual seguirem aproximadament durant 1 hora fins trobar les indicacions de l’inici del sender 742. Aquest, comença en direcció al Pla de Corda, Set Fonts i des d’aquí puja amb un fort pendent fins a la Tossa d’Alp, on es troba el Niu de l’Àliga, un refugi guardat amb capacitat per a 30 persones.

 

Val la pena pujar en un dia clar que ens permeti gaudir de les espectaculars vistes que ofereix aquest indret, d’est a oest i de nord a sud.  Durant l’ascensió, podem respirar l’olor de l’herba fresca i les flors alpines i relaxar-nos tot veient els pollins o els vedells que pasturen a les pletes, on es concentren els millors terrenys de pastura.