Neu

Bosc d'avets
Neu · 2018/12/03
L’espai lacustre de Camporells i la vall de la Galba ofereixen un relleu especialment interessant per a la pràctica de l’esquí de muntanya. Enmig d’altius cims podem escollir itineraris molt variats i fer diverses variants en cadascun dels itineraris. La zona sol ser molt afavorida per l’abundància de neu.

Bosc d'avets
Neu · 2018/11/25
Aquesta proposta ens apropa a un clàssic de la serra del Cadí des de la seva vessant nord. Des del refugi de Prat d'Aguiló enfilarem cap el pas dels Gosolans i, des d'allà, fens el cim del Comabona.

Bosc d'avets
Neu · 2018/11/11
Tancant la vall del Baladrar, ben coneguda pels esquiadors que pugen al pic dels Pedrons, trobareu una zona inhòspita i solitària, coronada amb arrogància pels cims esvelts de Font Negra. Les seves crestes i canals de la cara nord semblen cisellats pacientment amb la mà mestre del pas dels temps. Tot i el seu aspecte, l’ascens i el descens amb esquís és molt interessant i agradable.

Bosc d'avets
Neu · 2018/11/04
La capçalera de la vall d’Er és culminada per quatre cims que s’anomenen Puigmal: El Puigmal o Puigmal d’Er, El Puigmal de Segre, el Puigmal Petit de Segre i el Puigmal de Llo. Tots ells ofereixen excursions realment interessants amb diverses variants i enllaços entre tots els itineraris.

Snowboard
Neu · 2018/10/22
ELS ORÍGENSEl primer prototip de taula d’snowboard el va construir M.J. Burchett cap als anys 1930, però no va ser fins els anys 60 que es va dissenyar el primer prototip oficial de una taula d’snowbaord. Els atributs d’aquest disseny són confusos. Alguns l’atribueixen a Tom Sims amb el seu skiboard l’ any 1963. Altres a Shermen Poppen amb the Snurfer l’ any 1965. El que està clar és que fins a principis dels anys 80, l’snowboard no va tenir la seva empenta com a esport i...

Esquó de fons o nòrdic
Neu · 2018/10/14
Breu història de l’esquí de fons L’esquí de fons, també conegut com esquí nòrdic tot i que en aquest cas s'hi hauria d’incloure altres modalitats, té l’origen en uns primers estris que podrien assemblar-se a uns esquís i que van aparèixer fa uns 4.000 anys a les regions més inhòspites de l'actual Rússia. Evidentment no s'assemblaven als esquís actuals sinó que més aviat imitaven la forma dels unglots dels rens; uns animals que es mouen amb una gran destresa sobre el medi...

Esquí alpí
Neu · 2018/10/07
Els orígens documentats de l’esquí daten de fa uns 4.500 anys i ens arriben des de Noruega i Rússia, on s’han trobat pintures rupestres, que clarament reprodueixen persones desplaçant-se sobre uns esquís.

Neu · 2018/09/30
Consells bàsics sobre material d'esquí Som a prop de l'inici de la temporada d'esquí, un bon moment per posar a punt el material. Ens centrarem en esquís, fixacions, botes i bastons, amb propostes per a totes les butxaques. Si el que volem és material nou, amb totes les novetats i millores per a la propera temporada, podem comprar el material a botigues d'esport, on ens assessoraran i ens ajudaran a escollir el material més adient al nostre nivell d'esquí. Però cal saber també que...

Neu · 2018/09/14
A quants de nosaltres se’ns tira la temporada d'esquí al damunt i encara no hem començat a tenir cura de la nostra preparació física? Alguns per mandra, altres per manca de temps i altres per distracció.