· 

[TC236] Ur - Les Bulloses - Font-Romeu - Sallagosa

 

Completa ruta circular per a bicicleta elèctrica per la zona nord-est de l'Alta Cerdanya, des d'Ur fins al llac de les Bulloses, tot passant per Llívia, Font-Romeu i Sallagosa.

 

Proposem sortir d'Ur en direcció cap a Llívia. Creuem el poble dirigint-nos a la part alta i agafar el camí de les fonts.  Comencem a pujar per una pista, anant pel mig del bosc i camps, fins a arribar al camping La Criole. Girem a la dreta, agafem uns metres la carretera i, a la rotonda, girem a l'esquerre, per seguir pujant cap a la part alta de Targassona. A dalt de tot del poble, girem a la dreta per agafar una carretera estreta i seguim pujant, amb alguns trams amb fortes rampes, fins arribar a un coll on hi ha un petit embassament o abeurador pel bestiar. Girem a l'esquerra per anar cap el Pic dels Moros; una mica abans d'arribar-hi, ens desviem una mica per anar a veure la sortida dels parapents. Assolim la zona del cim agafant un corriol pedregós i amb fort pendent. Passem un petit pont de fusta que serveix de tanca per al bestiar i ens arribem a uns prats de pastures. Des d'aquí el pendent es suavitza i, entre prats i boscos, arribem al Refugi de la Calma. Remuntem una mica més fins arribar als peus del telecadira, des d'on veurem ja el Llac de les Bulloses.

 

Aquí comença una baixada molt forta i bastant llarga (a l'hivern és una pista d'esquí), on cal anar amb compte i controlar bé els frens per no derrapar. Arribem a l'estany de La Pradella, des d'on només ens queda un tram de pista recta i pedregosa fins arribar al Llac de les Bulloses. Podrem descansar a l'hotel de les Bones Hores a on, si s'escau, es poden carregar les bateries de les bicicletes.

 

Reprenem la ruta tornant per on hem vingut fins l'estany de la Pradella, on girem a l'esquerre. Ara ve un tram de baixada pel mig del bosc, amb trams força pedregosos i descarnats, que ens durà a l'aparcament dels Estanyols.  A partir d'aquí la tornada proposada és pràcticament tota per carretera. Després de passar per Font-Romeu, baixarem cap a Sallagossa, Llívia i arribarem de nou a Ur.

 

Llac de les Bulloses
Vistes des del Pic dels Moros


Perfil ruta circuit 9 BTT a Bolquera Les Lupins

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

 

 

62 km.

1450 m.

Difícil

Alta Cerdanya

Ur

Llívia

Llac de les Bulloses

Pic dels Moros

Font-Romeu

Sallagosa


Descarga
TC236.gpx
Documento XML 83.0 KBAltres rutes relacionades