· 

[TC263] Pirineus Orientals - BTT - Circuit 15 - Volta megalítica d'Eina

 

Completa ruta circular per a bicicleta als voltants de la localitat d'Eina, a l'Alta Cerdanya, tot seguint un itinerari esportiu i tècnic, que permet descobrir la zona megalítica i seguir un tram de la calçada romana. Les panoràmiques de la Reserva Natural de la Vall d'Eina ens acompanyaran durant tot el recorregut.

 

Els elements megalítics més destacats que trobarem durant la ruta són:

 

- Dolmen de Pou. Es tracta d'una tomba datada, a través de les restes trobades, al III mil·lenni a. C. Aquesta tomba presenta un petita cisterna que, inicialment, estava coberta d'un túmul format per terra i pedres.  Les vistes des de la posició ocupada pel dolmen sobre l'entorn són àmplies, la qual cosa podria explicar la seva situació. A l'entorn s'han localitzat nombroses restes ceràmiques que constaten la primerenca ocupació del territori.

 

- Dolmen de Pascarets.  Es tracta d'un dolmen simple, de forma rectangular, format per grans blocs de granit amb túmul, de característiques similars a altres dòlmens localitzats en zones de Pirineu. La seva situació permetia que fos vist des de qualsevol punt de l'entorn, del que podria respondre a una funcionalitat com a marcador territorial (una de les nombroses teories que intenten explicar la funcionalitat d'aquestes estructures megalítiques).

 

- Menhir del Pla del Bosc.  Aquest element s'ha associat a pràctiques paganes associades a la terra i l'aigua, tot i que la finalitat d'aquestes estructures i la seva integració en el paisatge segueix sent discutit i hi ha nombroses teories que intenten explicar la seva presència i funcionalitat.

 

Eina - Dolmen de Pascarets
Vistes d'Eina


Perfil ruta circuit 15 BTT a Eina

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

9.4 km.

290 m.

Difícil

Alta Cerdanya

Eina


Descarga
TC263.gpx
Documento XML 293.9 KBAltres rutes relacionades