· 

[TC283] Age - Vallcebollera


Ruta circular per a bicicleta elèctrica o tot terreny entre la Baixa i l'Alta Cerdanya.  L'itinerari enllaça els poble d'Age, Vilallobent, Vallcebollera, Oceja i Palau de Cerdanya, a més de descobrir racons singulars com la Jaça de l'Orri de l'Andreu i la Capella de Sant Bernabéu. 

 

Age, situat a 1164 msnm, és una entitat de població del municipi de Puigcerdà, situada en un turó en mig del pla entre els rius Segre i Vanera.  El nucli antic del poble és prou atapeït, amb carrers molt estrets que envolten la Plaça Major, on s'hi troba l'església de Sant Julià d'Age. Prop de la plaça, a l'encreuament entre el carrer Puigcerdà i el carrer Pas, s'hi troba l'antiga escola, un edifici petit que ara fa de local social, envoltada per una zona d'esbarjo, amb parc infantil i pista poliesportiva.

 

Gairebé tot el recorregut transcorre per pistes de bona petja, a estones dins d'atapeïts boscos i d'altres, amb paisatges més oberts.  Al llarg del recorregut trobarem fonts al refugi de l'Orri de l'Andreu (a on proposem fer parada i fer un mos), Vallcebollera, Oceja i Palau.

 

A banda de la capella de Sant Bernabéu, pel camí també trobarem l'església parroquial de Sant Feliu, als afores de Vallcebollera, i la de Sant Roc, dins el nucli d'Oceja.

 

 

ruta e-bike mtb Age-Vallcebollera - Refugi de l'Orri de l'Andreu
ruta e-bike mtb Age-Vallcebollera - Capella de Sant Bernabéu


Perfil de la ruta e-bike mtb Age-Vallcebollera

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

38.3 km.

1070 m.

Moderada

Baixa Cerdanya / Alta Cerdanya

Age

Vallcebollera

Oceja

Palau de Cerdanya


El temps a VallcebolleraAltres rutes relacionades: