· 

[TC197] Pirineus Catalans - BTT - Circuit 13 - La Cabanassa

 

Aquesta ruta circular per a bicicleta ens permet descobrir quatre localitats a l'extrem est de la Cerdanya: La Cabanassa, el llogaret de La Perxa, Sant Pere dels Forcats i Montlluís, fortificat per Vauban (classificat com a Patrimoni del Món de la UNESCO).

 

Recorrerem vies romanes, camins de transhumància i el pas del petit tren groc, aparegut el 1910. Tot i ser d'una distància relativament curta ens permet gaudir de magnífiques vistes de gairebé 360º.

 

Montlluís, la ciutat més petita del departament francès dels Pirineus Orientals (i una de les 10 més petites de tota la república) amaga en les seves 39 hectàrees i darrere 3 km de muralles tresors d'arquitectura militar d'època moderna, reconeguda per la Unesco pel seu valor excepcional des del 2008. Al seu promontori, la Ciutadella és l'element de defensa de la ciutat fortificada de Montlluís des de la seva creació, el 1679. Seguint els plànols elaborats per Vauban, la ciutadella dibuixa un quadrat flanquejat per quatre baluards i cobert per tres mitges llunes. Les seves muralles estan envoltades d'una rasa seca. Al sud, la porta coneguda com la Porta Reial , culminada per un campanar i un rellotge, comunica directament amb la ciutat. En canvi, cap al nord s'obre una porta d'emergència a la carretera de França. Cadascuna d'aquestes dues portes estava originalment equipada amb un passarel·la i un pont.

 

Ruta circuit 13 BTT - Sant Pere dels Forcats
ruta circuit 13 BTT - Coll de la Perxa


Perfil ruta circuit 13 BTT La Cabanassa - Sant Pere dels Forcats

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

11.2 km.

190 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Montlluís

La Cabanassa

Sant Pere dels Forcats
Altres rutes relacionades