· 

[TC067] Ger - Bolvir - Ger

 

Senzilla passejada circular entre els pobles de Ger i Bolvir, a la solana de la Baixa Cerdanya gironina. 

 

Sortirem del poble de Ger, tot resseguint el camí vell o de Sant Jaume fins a Bolvir. 

 

Des d'allà completarem aquesta ruta circular, tot fent un tram del camí de l'aigua.

 

Segons la wikipedia, el municipi de Ger té una superfície total de 33.37 Km2. Els límits del terme municipal són al nord amb Guils de Cerdanya i Porta (Cerdanya), a l'est amb Guils de Cerdanya i Bolvir, al sud amb Das i Fontanals de Cerdanya i a l'oest amb Meranges, Isòvol i Bellver de Cerdanya. El límit nord del municipi coincideix amb el pic de Puigpedrós de 2.915 metres d'altitud.

 

El poble es troba a la plana, a una alçada de 1.135 m, en la confluència del Torrent de Montmalús (format pels Torrents de Bauç i del Botas) i el de les Valls, que conformen el Riu de Ger, afluent del Segre, que també rega la part sud del municipi, a 1.058 m. També el Torrent de Cuar, format pel Torrent de la Devesa del Ros i el Torrent de Niula, neix en el municipi i desemboca en el Segre. A 2.762 metres d'altitud, es troba Font Bevedor, que alimenta a 2.280 metres d'altitud, els aiguamolls anomenats Prat Fondal. A 2.258 metres d'altitud es troba l'Estany Mal, del que neix el riu del Tartares, afluent del riu Querol, a La Tor de Querol.

 

A 1.058 metres d'altitud, i en els marges del riu Segre, hi ha espais dedicats a l'horta, cada vegada menys cultivada, i bosc de ribera, format principalment per freixes i verns, denominats Trossos de la Riverola i Trossos de Dalt. Aquest tram del riu Segre forma part de la Reserva Natural parcial denominada Segre-Isòvol.

 Perfil ruta senderisme TC067

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

 

7.3 km.

115 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya gironina

Bolvir

Ger


Temps a Bolvir

On MENJAR a GER/BOLVIR

On DORMIR a GER/BOLVIRRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens