· 

[TC118] Estany de Font Viva

 

Senzilla caminada circular a l'estany de Font Viva des de la localitat de Portè (Alta Cerdanya).  Aquesta excursió ens permet gaudir d'esplèndids paisatges d'alta muntanya, amb els boscos de coníferes i rierols fugedissos, culminant a la tranquil.la plana de l'estany a on de ben segur, a l'estiu, podrem gaudir d'un bany ben refrescant.

 

Senderisme Font Viva
Excursió Estany Font Viva

Aproximació: 

 

Des de Puigcerdà anem vers ell Coll de Pimorent, a França. Passat el trencall de l'entrada a la boca sud del Túnel de Pimorent, arribem a Portè; just abans trobem el trencall que ens indica "Massif du Carlit par le Lanoux", es aquí on trenquem a la dreta i tot seguint la carretera estreta que passa entre les cases de Portè, arribem a la zona d'aparcament on passat el llac del Passet. 

 

Descripció: 

 

Després de travessar el pont de fusta sobre el Rec de Lanós, pugem seguint el camí dels Enginyers (marques grogues) que ens portarà a una cruïlla on seguirem el camí de l'esquerra per retrobar el Rec de Lanós i pujar a l'estany de Font Viva. Si agaféssim el de la dreta seguiríem el Camí dels Enginyers fins l'embassament de Lanós. 

 

Després de gaudir d'una bona estona a l'estany, seguim la riba dreta del llac, passem per les restes de l'antic refugi de Font Viva i comencem la baixada pel costat del Rec de l'Estany de Font Viva que, amb alguns trams més delicats on cal fer servir les mans, ens deixa a l'aparcament. 

 

Curta ruta circular, molt assequible, on estem sempre envoltats d'aigua i natura.Perfil de la ruta circular a l'estany de Font Viva

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

  

5.3 km.

200 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Estany de Font Viva

Camí dels Enginyers
Altres rutes relacionades: