· 

[TC118] Estany de Font Viva

 

Senzilla caminada circular a l'estany de Font Viva (Alta Cerdanya). 

 

estany de Font Viva

Aproximació

Des de Puigcerdà anem vers ell Coll de Pimorent, a França. Passat el trencall de l'entrada a la boca sud del Túnel de Pimorent, arribem a Portè; just abans trobem el trencall que ens indica "Massif du Carlit par le Lanoux", es aquí on trenquem a la dreta i tot seguint la carretera estreta que passa entre les cases de Portè, arribem a la zona d'aparcament on passat el llac del Passet. 

 

Descripció

Després de travessar el pont de fusta sobre el Rec de Lanós, pugem seguint el camí dels Enginyers (marques grogues) que ens portarà a una cruïlla on seguirem el camí de l'esquerra per retrobar el Rec de Lanós i pujar a l'estany de Font Viva. Si agaféssim el de la dreta seguiríem el Camí dels Enginyers fins l'embassament de Lanós. 

 

Després de gaudir d'una bona estona a l'estany, seguim la riba dreta del llac, passem per les restes de l'antic refugi de Font Viva i comencem la baixada pel costat del Rec de l'Estany de Font Viva que, amb alguns trams més delicats on cal fer servir les mans, ens deixa a l'aparcament. 

 

Curta ruta circular, molt assequible, on estem sempre envoltats d'aigua i natura.


Perfil de la ruta circular a l'estany de Font Viva

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

  

5.3 km.

200 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Estany de Font Viva

Camí dels Enginyers
Altres rutes relacionades: