· 

El golf, un esport amb molts beneficis per a la salut


La popularitat que està assolint el golf a nivell mundial ha animat a la gent a practicar aquest esport. Però a més de l’aspecte lúdic, el golf és un esport
suau i molt saludable, ja que a més del gest estàtic de colpejar la bola, fa caminar als jugadors, fet que suposa un excel·lent exercici cardiovascular.

Complet i equilibrat, el golf és una font de beneficis per als qui el practiquen. Aporta autocontrol i és una arma infalible contra el sedentarisme i l’estrès.

Més enllà de les habilitats personals i dels resultats esportius, la pràctica del golf és altament recomanable pels seus beneficis cardiovasculars, especialment per persones majors de 40 anys que no acostumen a realitzar massa exercici físic, tractant-se a més d’un esport molt atractiu per les condicions en què es practica: l’entorn natural, l’aigua, la gespa o la comoditat de la roba que s’utilitza.
Jugar al golf suposa en poc temps una espectacular millora de la forma física general i fins i tot de l’aspecte, ja que degut a que es practica a l’aire lliure suma tots els beneficis de la naturalesa i el sol.

Tot i que el golf no implica esforç muscular intens, si suposa una gran concentració per executar un gest net i precís, fet pel qual resulta excel·lent per aconseguir deixar les preocupacions fora del camp. I tot i tractar-se d’un exercici moderat, els jugadors passen hores en el camp, fet que comporta un desgast global que suposa també una pèrdua substancial de calories. La llarga durada del joc fa que sigui important hidratar-se adequadament i prendre petits refrigeris energètics de tan en quan (fruits secs, barretes de cereals, fruita, etc.).
Les dades aportades pels investigadors situen el golf com una activitat ideal per millorar la forma física de les persones de més de 40 anys. Però en aquest grup d’edat, perquè el golf es converteixi en una activitat plenament satisfactòria, s’ha de tenir molt en compte la protecció de l’esquena.

Tot i els nombrosos avantatges del golf, aquest esport pot suposar un desequilibri muscular si no es realitza un entrenament completament adequat. Això és degut a que el swing o moviment de balanceig amb el que es pica la bola suposa un gran requeriment d’esquena, pel que cal tenir uns abdominals, uns dorsals i uns quàdriceps forts.
La natació i el Pilates són excel·lents complements pel golf. Aquest sistema d’entrenament i correcció postural és excel·lent per evitar i corregir els possibles desequilibris musculars ocasionats pel golf, a més d’ajudar a millorarel gest tècnic.
El golf és una gran variant d’exercici físic per a les persones grans i per totes les edats. Els seus beneficis per al cos són innumerables i el plaer de practicar-lo és inigualable. Tot amb un sol cop.