· 

[TC125] Palau de Cerdanya - Coma Morera - Oceja

 

Entretinguda ruta circular que permet gaudir de les pistes forestals dels pobles de Palau de Cerdanya i Oceja (Alta Cerdanya), així com de les vistes de 360º des del cim de Coma Morera. 

 

Cim del Coma Morera

Proposem fer-la en vehicle tot terreny, tot i que l'hem feta alguna vegada en turisme. En aquest últim cas, el tram inicial fins a la fita 03 pot no estar en condicions depenent de la temporada i l'any. Evidentment, és una proposta que en BTT o bicicleta elèctrica es també tot un plaer. A l'hivern és probable que no s'hi pugui circular degut a la neu. 

 

La ruta surt de Palau de Cerdanya, agafant la pista forestal d'aquest municipi que mena al costat del càmping Les Asperes. Seguint la pista forestal principal, ens desviem a l'esquerra per una pista secundària que enllaça finalment amb la pista forestal del veí municipi d'Oceja. La seguim fins el coll de Pradelles, deixant enrere la font d'en Fabre i el refugi de l'Orri de l'Andreu. Des del coll ens arriben fins el cim del Coma Morera, a la frontera amb el regne d'Espanya. 

 

Retornem fins al coll i seguim la pista fins al nucli d'Oceja, tot passant a la vora de fonts i miradors. Arribem al poble a la vora d'una altre càmping i ens arribem al punt de sortida després d'apropar-nos al parc del llac.


Perfil de la ruta Palau-Comamorera-Oceja

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

35 km.

1060 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Palau de Cerdanya

Coma Morera

Oceja
Altres rutes relacionades: