· 

[TC165] Búnquers de Martinet - Béixec

 

Entretinguda ruta circular a peu des dels Búnquers de Martinet (Baixa Cerdanya lleidatana) cap al poble de Béixec.

 

El recorregut proposat és molt variat en elements d'interès, com són: els búnquers de Martinet, vistes al massís del Puigmal, la Tossa Plana de Lles, la Muga, parts del Cadí,  zones forestals, el mateix poble de Béixec, l'Hostal Nou, el riu Segre, etc.

 

Deixem el cotxe al l'aparcament dels búnquers, als quals s'arriba des de Martinet agafant la carretera de Montellà i prenent el desviament d'Estana, a la dreta.  A l'inici de la ruta, des de la sortida del'aparcament, veiem un pal amb indicacions. Prenem la direcció de Béixec, 3.9 Km. El començament és amb una curta pujada d'un cert pendent però es suavitza en pocs minuts.

 

El camí és agradable, bo per trepitjar, puja amb suau pendent fent corbes per guanyar alçada. A més hi ha trams que entrem a l'interior del bosc cobertes de sol. Hi ha punts on tenim vistes, un és un petit prat des del que podem veure la Tossa Plana, la Muga, el Puigmal, i part del Cadí.  Seguim pujant de vegades entre arbres. El camí ens porta a un turó on trobem la pista de cotxes. Hi ha una bonica vista d'una part del poble de Béixec amb el Cadí al fons.  Prenem la pista uns metres però la deixem de seguida per a agafar un camí a la dreta que ens hi porta. Val la pena anar-hi i fer-hi una passejada. És curiós que en un punt àlgid hi hagi els vells lavabos amb aigua corrent.

 

Després de la visita pels carrers del poble desfem una mica el camí fins arribar a la part baixa.  A partir d'aquest punt seguim el Torrent de Calderó, normalment sense aigua. El sender passa inicialment pel que podria haver estat terres de conreu i més endavant entra al bosc. El sender és molt agradable, de vegades amb un cert desnivell de baixada i amb corbes de 180 graus.

 

Finalment, seguirem el camí de l'Hostal Nou i, des d'allà, seguint en part una antiga sèquia, al costat del Segre, arribem a l'aparcament on vam deixar el cotxe. Pel camí podem visitar 2 o 3 búnquers.

 

Senderisme - A peu -Béixec
Senderisme - A peu - Búnquers de Martinet


Perfil de la ruta circular de Martinet a Béixec

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

10.4 km.

420 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Búnquers de Martinet

Béixec

Torrent de Calderó


Descarga
[TC165] Martinet-Béixec.gpx
Documento XML 16.8 KB

On MENJAR a MARTINET i MONTELLÀ

On DORMIR a MARTINET i MONTELLÀRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens