· 

[TC237] Talltendre - Sant Mamet - Casa d'Orèn

 

Senzilla ruta circular a peu des de Talltendre, un petit llogarret pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya, a la Baixa Cerdanya lleidatana. Podrem gaudir de les vistes de la cara nord del Cadí mentre ens dirigim a l'esglèsia de Sant Mamet primer i la casa d'Orèn a continuació. La tornada la farem per la pista que duu de La Bastida al mateix Talltendre.

 

Segons la wikipèdia, l'element més destacat de Talltendre és la seva església, dedicada a Sant Iscle i Santa Victòria. D'estil romànic del segle XII, consta de nau única rectangular amb absis semicircular amb dues finestres de pedra ben treballada, les voltes són de perfil lleugerament apuntat i la coberta exterior és un llosat de llicorella. La portada de calcària vermella és de tres arcades rectangulars en disminució amb un petit timpà llis. En un principi el frontispici devia acabar en una espadanya, més tard modificat per un campanar de torre quadrada amb una obertura en cada un dels seus quatre costats.

 

TC237 - Vistes del Cadí i Sant Mamet
TC237 - Sant Mamet


Perfil ruta senderisme TC237 - Talltendre Sant Mamet

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

9 km.

340 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Talltendre

Sant Mamet

Casa d'Orèn


Temps a Talltendre



Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens