· 

[TC249] Isòvol - Camí de Sant Jaume - All - Isòvol

 

Esplèndida ruta circular a peu per la Baixa Cerdanya gironina, enllaçant els pobles d'Isòvol i All. Seguirem diversos trams del camí de Sant Jaume, entre prats i conreus, vora del riu Segre i els seus frondosos boscos. Hi destaquen la Palanca del Segre, per on podem creuar a l'altra banda de la plana i l'Ermita de Quadres (segle XII).

 

Aquesta ruta té varis punts d'enllaç que permeten fer circulars més curtes. L'itinerari no té pràcticament cap desnivell. 

 

A les riberes del riu Segre hi ha hàbitats i espècies de gran interès, escassos o bé amenaçats. Es tracta d'elements freqüents a l'Europa de clima temperat, però que a Catalunya són rars i en alguns casos només es troben a la Cerdanya. Aquests hàbitats són en part representacions ben conservades de l'antiga vegetació de la plana inundable del riu Segre, com els boscos de ribera, les lleres i illetes del riu i algunes basses i petits aiguamolls. Però hi ha també ambients seminaturals com els prats de dall i les sèquies, creats per l'activitat humana, que tenen un interès molt notable.

 

Palanca del Segre
riu Segre


Perfil ruta senderisme TC249

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

11 km.

60 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya gironina

Isòvol

Camí de Sant Jaume

Palanca del Segre

AllRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens