· 

[TC250] La Casilla – Pla de la Bassa – Creu de Meians

 

Proposta d'excursió circular a peu, amb sortida des de la font i la caseta de Saltèguet, a la Baixa Cerdanya gironina.

 

Des de la font enfilarem cap als plans de la Casilla i, pujant per dins del bosc, arribarem fins al cim del Pla de la Bassa. Dalt del cim podrem gaudir de les bones vistes que tenim sobre la Molina, la Tosa d’Alp, el Puigllançada, la Creueta, la serra de Montgrony, el Coma Morera i el cim del Puigmal. 

 

Continuem avançant i passant pel pla de l’Orri de Dalt, arribem al coll de la Creu de Meians, on girem a l’esquerre, seguint el GR-11 fins al clot de Malniu. Des d'aquest punt, baixem i seguim el torrent de Saltèguet, fins que el creuem i continuem pel camí de l’obaga, fins arribar a la carretera N-152. Allà prenem un camí que va per sobre la carretera i que ens permet arribar al punt de sortida.

 

Vistes - Senderisme
Senderisme - coll de Meians


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil de la ruta de senderisme - La Casilla - Pla de la Bassa - Creu de Meians

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

8.7 km.

300 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Pla de la Bassa

Coll de la Creu de Meians
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens