· 

[TC267] Bucle central solar Targasona

 

Fàcil passejada circular que envolta el forn solar de la localitat de Targasona, a l'Alta Cerdanya.

 

Proposem iniciar el nostre itinerari una mica més amunt del nucli urbà de Targasona, a tocar pràcticament de la torre d'energia solar THEMIS, la qual anirem veient a mesura que ens enlairem a tocar del rierol que ens acompanyarà aquest primer tram.  Es tracta d'una instal·lació d’investigació, a més d’una central d’energia fotovoltaica i una planta d’energia solar tèrmica.  El 1983, la planta tenia una potència de 2 MW, basant-se en una sèrie de 201 miralls que escalfaven un receptor de cavitat (una cavitat revestida de tubs de refrigerant) a la part superior d’una torre de 100 m. Allà, el refrigerant (sals foses) portava l’energia tèrmica a un generador de vapor, alimentant així una turbina elèctrica.

 

Més endavant, l'itinerari ressegueix la canalització d'aigües de Targasona,  municipi que s’estén entre el roc de la Calm (2.137 m, al pic dels Moros) i l’enclavament de Llívia. És un dels pobles més alts de la Cerdanya, dividit en dos barris: el de llevant, anomenat La Torre, i el barri de ponent, on hi trobem l’església parroquial de Sant Sadurní, del s. XII. 

 

Si disposeu de més estona, és d’obligada visita l'anomenat "caos de Targasona", espai format per grans blocs de granit, amuntegats els uns damunt els altres, formant un laberint de formes capritxoses. Les roques s’han trencat per l’acció dels cicles congelació/descongelació de l’aigua que s’infiltra per les esquerdes i les trenca.

 

Ruta de senderisme a peu circular - Forn Solar


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular del forn solar de Targasona

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

8.1 km.

170 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Forn Solar de Targasona

Targasona


Descarga
TC267.gpx
Documento XML 171.2 KB

Temps a Targasona


On MENJAR a TARGASONA

On DORMIR a TARGASONARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens