· 

[TC276] Vall de Pi i Roca Foradada

 

Entretingut itinerari circular de senderisme per alguns dels racons més emblemàtics de la Baixa Cerdanya lleidatana al peu de la vessant nord del massís del Cadí: la Vall de Pi i la Roca Foradada

 

El recorregut s'inicia al petit llogarret de Nèfol, tot seguint el Sender de Cerdanya SC816. Aviat arribarem a la Font dels Cavallers, des d'on connectem amb la pista que discorre a tocar del Torrent de Pi (el qual neix a les proximitats del Refugi de Gònec), fins a arribar a la Font de l'Escudella.

 

Creuem el Torrent per un primer pont de fusta i, per un corriol a través de bosc ben espès, arribem al Refugi de l´Agre.  De nou, tornem a creuar el Torrent de Pi per un segon pont de fusta i accedim a la Barraca de Pastor de l'Agre, al costat de l'Àrea Recreativa Prat d'Agre.

 

Més endavant arribarem al peu de la Roca Foradada,  racó emblemàtic d'aquesta zona.  El forat a la roca, obert per carstificació en el calís, té uns 15m. d’amplada i uns 20m. d'alçada.  Segons la tradició, abans s’hi reunien les bruixes de la zona per celebrar els seus sàbats o aquelarres.

 

Ja només resta un entretingut descens per bonics corriols que passen pel Coll de la Creu del Barret (pròxim al Pla de l'Artic) i el Coll de Jovell, fins arribar al Bac de Nèfol i, poc després, al punt d'inici.

 

Roca Foradada - Ruta senderisme TC276
TC276 senderisme - Foto refugi


Perfil de la ruta circular de senderisme (a peu) - TC276 - Vall de Pi i Roca Foradada

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

  

12.5 km.

640 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Nèfol

Àrea recreativa de l'Agre

Roca Foradada

Font del Cavallers

Font de l'Escudella


On MENJAR a PI/BELLVER

On DORMIR a PI/BELLVERRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens