· 

[TC269] Prats - Urús

 

Senzilla ruta circular a peu que enllaça els municipis de Prats i Sansor, a la Baixa Cerdanya lleidatana, i Urús, a la Baixa Cerdanya gironina. Tot i que hem escollit l'origen i final al primer d'ells, una molt bona alternativa és començar a Urús mateix. Totes dues poblacions tenen fonts i servei de bar/restaurant. 

 

El recorregut alterna trams de pista forestal i corriols emboscats, amb agradables vistes sobre la plana ceretana, amb Tartera en primer terme, i, més endavant, del municipi de Riu de Cerdanya. 

 

A l'inici del recorregut descobrirem l'església de Sant Salvador de Predanies. La seva arquitectura és molt senzilla i de dimensions reduïdes. És un edifici no gaire alt, de planta rectangular capçat a llevant per un absis semicircular amb finestra central de mig punt de doble esqueixada i cobert per volta de quart d'esfera. La nau presenta la volta de pedra feta segons la tècnica "plec de llibre" que carrega sobre les parets directament. Té l'accés a la paret de ponent, però conserva la porta antiga a migdia feta amb dovelles rústegues com la resta de l'aparell de l'edifici. A migdia trobem també una petita finestra que permet l'entrada de llum a l'interior. Les parets estan reforçades a l'exterior per tres contraforts desiguals a cada banda, col.locats sense cap ordre concret. A l'interior, a prop de l'altar, una gran fornícula construïda dins del mur nord va fer funcions d'altar lateral o d'armari per a guardar-hi objectes litúrgics. La porta de ponent, l'ull de bou i el campanar d'espadanya són aportacions del segle XVIII.

 

 

Senderisme - Tosa d'Alp i Urís
Senderisme - Sant Salvador de Predanies


Perfil de la ruta Prats - Urús

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

10.5 km.

200 m.

Moderada

Baixa Cerdanya

Urús

Prats


Temps a Prats i SansorRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens