· 

[TC286] Músser - Roc de l'Àliga - Sant Joan de Sobeig - Roca del Corb

 

Interessant itinerari a peu, gairebé circular, per la vessant nord de la Baixa Cerdanya lleidatana, pels voltants de la localitat de Músser, pertanyent al municipi de Lles de Cerdanya.  

  

Vistes de Músser

El poble de Músser està documentat des del segle X (anomenat "Munciar"), tot i que sembla haver estat habitat des del neolític. Els carrers del nucli antic i la plaça Major són de gran interès perquè conserven plenament l'estructura medieval. Hi ha cases antigues amb arcades de pedra, balconades de fusta, portals adovellats... Un conjunt encisador que s'ha preservat pel seu aïllament relatiu. Com a curiositat cal dir que fins ben entrat el segle XX va ser l'únic municipi cerdà on es conreava la vinya.

 

Segons la tradició, Músser va tenir un castell, el qual diuen va manar construir el cabdill musulmà Musa II, i el poble va créixer al seu redós. Es diu d'aquest cabdill que tenia una filla molt bella anomenada Oria Ben Musa que, havent mort molt jove, fou enterrada a l'indret anomenat prat d'Ambell.

 

A la riquesa natural del recorregut, amb esplèndides vistes del poble i de la vessant nord del massís del Cadí, afegirem la visita d'alguns racons singulars:

- Roc de l'Àliga, amb les restes del búnquer d'observació.

- Ermita de Sant Joan de Sobeig.

- Roca del Corb.

- Església de Sant Fruitós de Músser.

 

NOTA: aquest recorregut NO circula per la zona anomenada Rocaviva.

 

Roc de l'Àliga

Vistes de Músser

 

L'ermita de Sant Joan de Sobeig, situada ja al municipi de Pont de Bar, és una edificació del segle XI, amb una reforma de la darrera dècada del segle XX.

 

Sant Joan de Sobeig és una construcció petita, d'una sola nau, amb la part de l'altar coberta amb volta de canó. L'exterior de l'absis és sobrealçat, amb arcs i bandes d'estil llombard.


Perfil ruta senderisme TC286 - Voltants de Músser

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

8 km.

300 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Músser

Roc de l'Àliga

Sant Joan de Sobeig
Roca del Corb.


Temps a Lles de Cerdanya


On MENJAR a LLES de CERDANYA

On DORMIR a LLES de CERDANYA



Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens