· 

[TC282] Bena - El Punxó

 

Completa ruta circular de senderisme que té com a punt culminant el Punxó, un cim de 2.580 m d’alçada situat a l’extrem occidental de la carena de la Serra de la Portella del Bac d’Ortella, a l'Alta Cerdanya. L'itinerari combina gaudir de rierols i cascades, de vistes i panoràmiques a sobre de Bena, amb la descoberta de diverses edificacions rurals (jaces, orris, refugis). 

 

Iniciarem el recorregut a l'estacionament de Bena, a on s'hi arriba seguint una pista que mena d'Enveig. La pujada la farem seguint les ziga-zagues de la pista que surt d'allà mateix i, de vegades, aprofitarem alguna drecera bastant evident.

 

Una vegada al cim, tindrem unes vistes espectaculars de tota la vall de Portè-Pimorent, amb els llacs de Font-Viva, Passet i Lanós, i el Carlit al fons.

 

La baixada la fem fins a la Pradilla, tot passant el coll de l'Home Mort, i a partir d'aquest moment, ja no deixarem el GR fins al punt de sortida. Pel camí trobarem diferents zones de pastures, barraques de pastors i diversos cúmuls de roques granítiques de formes capritxoses.

 

Vistes panoràmiques - El Punxó
El Punxó - Cabana


Perfil de la ruta al Pic del Punxó

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

16.9 km.

980 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Bena

El Punxó


Temps a BenaRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens