· 

[TC279] Éller - Meranges

 

Completa ruta circular de senderisme des del nucli d'Éller, pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya, cap al de Meranges, tots dos a la Baixa Cerdanya.

 

D'anada seguirem el Sender de Cerdanya SC113 fins a la font de l'Àrtic, ja a la vora del molí de Meranges.  Aquest part del recorregut és més ombrívola i fresca, entre boscos i a la vora de la riera. De tornada, ens aproparem primer a la zona del Pla de Matons, des d'on tindrem magnífiques vistes de Meranges i el Puigpedrós, per arribar de nou a Éller i contemplar la seva església, dedicada a Santa Eulàlia.

 

Santa Eulàlia d'Éller era originàriament un edifici romànic de nau rectangular amb absis rectangular a llevant, del qual només es conserven vestigis. Les diferents construccions semblen haver estat afegides en diferents moments per la diversitat de plantes i d'alçades. De l'edifici primigeni es conserva el parament de la façana de ponent, malgrat que s'hagin obert la porta i l'òcul posteriorment. L'absis i la nau estan coberts amb volta apuntada. Conserva un cor de fusta i, en un dels espais afegits, es troba la pica baptismal i la de l'oli, ambdues amb tapa de fusta.

 

Dediquem aquesta ruta a la Núria i en Joan, companys de descobertes per aquests indrets de la nostra Cerdanya!

 

TC279 - Vistes de Meranges
TC229 - Refugi de Malniu


Perfil ruta senderisme TC279 - Éller - Meranges

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

8.0 km.

340 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Meranges

Éller


Temps a MerangesRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens