· 

[TC294] Estany d'Aude

 

Fàcil i entretinguda ruta circular a peu que ens descobreix l'entorn de l'estany d'Aude, situat a la zona del Capcir més propera a l'Alta Cerdanya. 

 

L'estany d'Aude es troba al municipi de Els Angles, a una altitud de 2136 m., al peu del Roc d'Aude.  Es tracta d'uns petits aiguamolls, d'unes 3 hectàrees d'extensió, que donen origen al riu del mateix nom, el qual rep, successivament, al seu vessant esquerre, el Lladure (provinent dels llacs de Camporells), el Galbe (venint de l'estany del Diable), i el Bruyante (que recull les aigües dels llacs del Donezan i el Rebenty).  Aquest riu alimenta l’estany de Matamala (també a Els Angles) i segueix cap a Carcassona, Narbona i, finalment, desemboca al Mediterrani, al Grau de Vendres.

 

La zona de l'estany d’Aude és un paratge molt tranquil i a l’estiu fa de bon estar-hi. A l’hivern s’hi pot accedir amb raquetes.

 

Aquest itinerari ofereix unes bones vistes que van variant segons el lloc on ens trobem: Pirineu Oriental (des del Puigmal fins al Pic de Serra Gallinera, passant pels pics d’Eina, Cambra d’Ase, Torre d’Eina, Bastiments, Infern, Puig Rodon i de Gallinàs...), del Carlit i dels Perics.  El camí està ben indicat amb senyalització vertical i marques de pintura.

 

A més de respectar la fauna i la flora, i de no deixar cap mena de deixalla, tingueu en compte que és un indret força assolellat i, per tant, cal portar protecció pel sol.

 

ruta de senderisme a peu circular TC294 al Llac d'Aude - foto 1
ruta de senderisme a peu circular TC294 al Llac d'Aude - foto 2


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular TC294 al Llac d'Aude

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

11.6 km.

200 m.

Fàcil

Capcir

Jaça del Boc

Refugi de Bernadí

Estany d'Aude


Temps al CapcirRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens