· 

[TC277] Cortàs - Ordèn

 

Senzilla ruta circular a peu entre els llogarrets de Cortàs i Ordèn, a la Baixa Cerdanya lleidatana, tot resseguint els Senders de Cerdanya SC131, SC130 i SC125. Durant el recorregut gaudirem tant dels boscos i rierols que anirem creuant, com dels miradors naturals que se'ns aniran oferint sobre el massís del Puigmal, la Tossa d'Alp i el massís del Cadí en tot el seu esplendor. 

 

Com a elements singulars en el camí, trobarem l'església de Santa Maria, a Ordèn, i el dolmen de la cabana d'en Josepó, a prop del coll de Fans.

 

L'edifici actual de l'església de Santa Maria d'Ordèn és una reconstrucció del segle XVIII seguint la tradició romànica amb l'afegit de la sagristia a la façana meridional on es troba la porta feta amb dos muntants monolítics i tres dovelles. La nau de planta quadrada està coberta, com també l'absis, per una volta, exageradament apuntada, de pedra. La volta de la sagristia és de canó. Una petita espadanya s'aixeca a la façana de ponent.

 

Aquest itinerari es pot combinar fàcilment amb la ruta TC273, tot visitant Olopte i el Tossal que duu el seu nom.

 

Ruta senderisme TC277 - Vista panoràmica
ruta senderisme TC277 - Església


Perfil ruta senderisme TC277 Cortàs - Ordèn

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

   

8.1 km.

370 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Cortàs

Ordèn

Dolmen d'en Josepó


Temps a Bellver de Cerdanya


On MENJAR a BELLVER de CERDANYA

On DORMIR a BELLVER de CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens