· 

[TC264] St.Martí d'Aravó - Saneja - Guils - Bolvir

 

Completa ruta circular a peu per la Baixa Cerdanya gironina, la qual permet descobrir racons singulars a l'extrem més oriental de la plana ceretana:

  • Sant Martí d'Aravó.
  • Enveig.
  • La Vinyola.
  • Saneja.
  • Guils de Cerdanya.
  • Bolvir,  situat a 1145 m. d'altitud i amb 10.6 quilòmetres quadrats d'extensió.  Atenent el relleu geogràfic, el municipi presenta dues parts ben diferenciades: el mateix nucli de Bolvir, força accidentat, i el de Talltorta, ja situat a la plana, a tocar del riu Segre. L'església romànica de Santa Cecília permet gaudir de tota l'essència d'aquest moviment i, alhora, admirar el gòtic del seu retaule del segle XV.
  • Ermita del Remei, situada als afores del mateix Bolvir. Es tracta d'un temple que substitueix una antiga capella on s'hi aturaven els pelegrins del camí de Sant Jaume. S'hi venera una imatge policromada de la Verge del Remei, del segle XVII. L'església és d'estil historicista, en el seu vessant d'influència florentina. Hi destaca el gran cimbori poligonal coronat amb una estilitzada coberta piramidal.
TC264 - senderisme - a peu - Camí de l'aigua de Bolvir
TC264 - senderisme - a peu - ermita

Encara que la ruta també es pot fer en bicicleta, en diversos punts no és fàcilment ciclable.



Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

 

 

16.3 km.

290 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Sant Martí d'Aravó

Enveig

Guils de Cerdanya

Saneja

Bolvir

Torre del Remei


On MENJAR a BOLVIR

On DORMIR a BOLVIR



Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens