· 

[TC265] Vallcebollera - Sud

 

Entretinguda ruta circular a peu o en bicicleta de muntanya per les pistes forestals al sud de la localitat de Vallcebollera, a l'Alta Cerdanya. L'itinerari permet gaudir de la tranquil.litat dels boscos de coníferes de la zona, així com dels tres rierols que anirem creuant.

 

Des de l'estacionament públic de Vallcebollera prendrem la pista en direcció als replans del Bac, seguint, primer, en direcció a les Planelles i, després, cap el bac de la Brossa. El segon rierol que creuarem és La Vanera, afluent del Segre ja al regne veí.

 

La baixada la farem per la Devesa de la Grevoleda, si bé abans ens podem desviar opcionalment fins a la capella de Sant Bernabéu.  Ja de tornada, veurem les ruïnes dels llosers, encimbellats al nord de la població. Es tractava de les pedreres de lloses que, explotades a l'hivern, permetien cobrir les teulades del poble i se'n feia comerç arreu de la Cerdanya.

 

TC265 senderisme Vallcebollera - riu
Poble TC265 Vallcebollera senderisme


Perfil de la ruta circular als voltants de Vallcebollera TC265 senderisme

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

9.9 km.

320 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Vallcebollera
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens