· 

[TC287] Montellà - Escàs

 

Ruta circular de senderisme entre els nuclis de Montellà i d'Escàs, al municipi de Montellà i Martinet, a la Baixa Cerdanya lleidatana.

 

L'itinerari no té cap mena de dificultat, més enllà de la distància (10km.) i del desnivell acumulat (500m+).

 

El recorregut permet anar gaudint de magnífiques vistes de la cara nord del massís del Cadí, en el seu sector més occidental, així com d'Estana, el Pla de l'Àliga i, més llunyans, de la Tossa Plana de Lles i del Puigpedrós. Anirem per corriols i pistes, envoltats de boscos de coníferes en mig de catifes de molsa.

 

Situat al Baridà, al terme de Montellà i Martinet (30,5 km2) el 1970 li fou annexat l’antic municipi de Víllec i Estana. Llevat del poble de Martinet, que és situat a la riba dreta del Segre, el territori municipal s’estén per la baga fins dalt la carena de la serra de Cadí, des del coll de Tancalaporta a llevant (2.325 m), seguint vers ponent pel pic de Comabona (2.547 m), el pas dels Gosolans, el pic de Costa Cabirolera (2.604 m), la Roca Punxenta o del Migdia (2.591 m), la canal de l’Ordiguer i el puig de la Canal del Cristall (2.563 m). El terme actual comprèn, a més de Martinet, la vila de Montellà i el poble d’Estana i els llogarets de Béixec i Víllec, a més dels antics termes d’Escàs, de Ridolaina i d’Esconsa i diversos masos.

 

Senderisme - A peu -TC287 - Escàs
Senderisme - A peu - TC259 - Montellà


Perfil de la ruta circular de Montellà a Escàs - senderisme - TC287

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

9.9 km.

520 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Montellà

EscàsOn MENJAR a MARTINET i MONTELLÀ

On DORMIR a MARTINET i MONTELLÀRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens