· 

[TC288] Béixec - Can Bima - Estana - Pla de l'Àliga

 

Entretinguda excursió circular a peu per l'extrem sud-oest de la Baixa Cerdanya lleidatana. Partint del poblet de Béixec ens dirigirem al nucli d'Estana, enfront mateix dels cingles del massís del Cadí, tot passant pel mas de Can Bima.

 

Des d'Estana seguirem el recorregut clàssic dels miradors del Pla de l'Àliga, el qual comença a la plaça de l’església on, al costat mateix a mà dreta, surt un camí de terra on veurem el primer pal indicador cap als Miradors del Pla de l’Àliga. Al principi, el camí està ben delimitat amb murs de pedra, entre conreus i pastures. A mesura que es va guanyant alçada, s’endinsa en un bosc solell de boix (Buxus sempervirens) i pi roig (Pinus sylvestris). A la part alta de l'itinerari ens trobem amb una zona de camps amb clapes d'arbustos i bosc.

 

La situació alçada del Pla de l’Àliga respecte a les zones circumdants, facilita una àmplia visió de les muntanyes que l’encerclen. Així, tot seguint la visita als quatre miradors, situats als diferents extrems del pla, podem divisar a la part sud, des de la Tosa a l’est, que sobresurt un tros, fins al Cap de la Fesa, final de la serra del Cadí, a l’oest. A la part nord es divisa des de Sant Joan de l’Erm a l’oest, fins altra vegada la Tosa a l’extrem est.

 

Senderisme - A peu -Vistes del Cadí
Senderisme - A peu - Estana


Perfil de la ruta circular de Béixec al Pla de l'Àliga

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

  

10.5 km.

400 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Béixec

Estana

Pla de l'Àliga

Can BimaOn MENJAR a MARTINET i MONTELLÀ

On DORMIR a MARTINET i MONTELLÀRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens