· 

[TC303] Vallcebollera - Nord

 

Variada ruta circular a peu per la zona nord de la localitat de Vallcebollera.

 

Vallcebollera, emplaçada a l'Alta Cerdanya, és una comuna sota administració de la República Francesa, situada al departament dels Pirineus Orientals i a la regió d'Occitània.  Exposada a un clima de muntanya, és drenada pel Riu Vanera i diversos altres petits rius. Inclòs en el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, el municipi compta amb un notable patrimoni natural:  dos paratges natura 2000 (el massís del Puigmal i el Puigmal-Carança) i tres espais naturals d'interès ecològic, faunístic i florístic.

 

Vallcebollera és una comuna rural que tenia 38 habitants el 2019, després d'haver arribat a una població màxima de 360 habitants el 1851. Com a curiositat particular d'aquest indret cal destacar que, com que el municipi compta amb grans dipòsits d'esquist, la seva economia es basava en gran part en l'extracció d'aquesta roca, permetent així la cobertura de gran part de les cobertes cerdanes.  Avui en dia, però, la majoria dels llocs operatius ja no estan en funcionament.


L'itinerari proposat ens permetrà descobrir racons singulars d'aquest municipi, com són l'anomenada "Roca Gran", els Camps d'en Ramon, el "Roc dels Oratoris", així com el Rec de la Cabra, ja de baixada pel Serrat del Pla dels Llobins.

 

Ruta senderisme Vallcebollera - Panoràmica
Ruta senderisme Vallcebollera - Cim


Perfil de la ruta circular als voltants de Vallcebollera i capella de Sant Bernabé

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

6.6 km.

570 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Vallcebollera
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens