· 

[TC297] Llo - Eina - Sant Feliu - Gorgues del Segre

 

Fàcil ruta circular a peu des del poble de Llo, a l'Alta Cerdanya, que l'enllaça amb el veí Eina i ens descobreix les runes de Sant Feliu de Castellvell i les Gorgues del Segre més properes als Banys Termals del mateix Llo. És una alternativa a la ruta més habitual de la zona.

 

El recorregut permet gaudir dels boscos que anem creuant, així com les vistes dels Perics i el Carlit, amb Font-Romeu a sota, els més llunyans Puigpedrós i Cadí i, més proper, el massís del Puigmal.

 

Sant Feliu de Castellvell (segle XI) fou la capella del castell primitiu de Llo. Apareix documentada ja el 1259.  És una església de petites dimensions amb nau capçada per un àbsis semicircular.  L'entrada es troba  a la façana de ponent, sobre la qual s'aixeca el campanar d'espadanya d'un sol ull.  Hom hi pot observar opum spicatum.

 

Ruta senderisme Llo - Sant Feliu
Ruta senderisme 2Gorgues del Segre


Perfil de la ruta circular de Llo- Eina

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

9.9 km.

460 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Llo

Sant Feliu

Gorgues del Segre


Temps a LloRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens