· 

[TC305] Volta del Pla de l'Ours

 

Entretinguda ruta circular a peu pel Pla de l'Ours, al Conflent, entre els municipis de la Llaguna i Sautó, tots dos fronterers amb l'Alta Cerdanya.

 

Durant el recorregut gaudirem de les extenses vistes sobre l'Alta Cerdanya, així com de la localitat de Montlluís, amb la seva magnífica ciutadella. L'itinerari ens permetrà visitar els nuclis de la Llaguna, Fetges i Sautó.

 

Sautó, antigament Saltó, és una comuna de la Catalunya del Nord, a la comarca del Conflent. En documents antics es parla de Saltó de Fetges. És a prop al sud-est del centre del seu terme comunal, al bell mig del  camí entre la Tet i les muntanyes que tanquen la vall pel nord.  És en un lleuger replà a la capçalera del Torrent (abans, Torrent del Roc de Tremolera).  És un poble no gaire agrupat, amb l'església de Sant Maurici i el cementiri annex en una posició central, decantat cap a l'oest. Al damunt del poble hi havia hagut el Castell de Sautó, que el 1639 ja consta com a destruït.

 

Fetges és quasi a l'extrem sud-occidental del mateix terme municipal de Sautó, a peu de la carretera N-116, a prop i al davant, a llevant, de la vila de Montlluís.  És un poble allargassat, estès de nord-oest a sud-oest, amb l'església de Sant Maurici allunyada a uns 250 metres del poble, al sud-est. Per la seva proximitat a Montlluís, a la pràctica ha esdevingut com un barri de la vila, i els habitants de Fetges se serveixen més de l'oferta de Montlluís que de la de Sautó.

 

Ruta de senderisme a peu circular del Pla de l'Ours - Vistes
Ruta de senderisme a peu circular del Pla de l'Ours - Sautó


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular del Pla de l'Ours

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

7.9 km.

210 m.

Fàcil

Conflent

La Llaguna

Fetges

Sautó


Temps a La LlagunaRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens