· 

[TC302] Bor - Cogulera

 

Senzilla ruta circular a peu des del nucli de Bor, a la Baixa Cerdanya lleidatana, que ens descobreix la Serra de Cogulera, a tocar de la Vall de l'Ingla i just a sota del Mirador de Cap del Ras.

 

Ruta de senderisme TC302- Bor - Cogulera
Sant Marcel de Bor

 

Itinerari majoritàriament boscà, ens permet tenir unes quantes vistes panoràmiques de la Batllia i la resta del municipi de Bellver de Cerdanya, amb Bor, Baltarga, Riu de Cerdanya i Riu de Santa Maria en més primer terme. En època propícia, segur que podrem trobar més d'un bolet despistat pel camí.

 

Un cop de tornada a Bor, podrem aprofitar per a visitar l'església parroquial de Sant Marcel, declarada bé cultural d'interès local.  Es tracta d'una construcció d'una sola nau amb volta de canó rebaixada i creuer amb volta de canó.  A l'absis s'observa una obertura central.  L'edifici està fet amb pedra i maçoneria i cobert a dues aigües amb llosa.  El presbiteri mostra pintures al fresc realitzades pel pintor Manuel Capdevila.  La portada, situada als peus de l'església, és d'arc de mig punt dovellat, de pedra, i la clau està ornamentada amb la Creu de Malta.  Presenta ferros i forrellat de ziga-zaga.

 


Perfil de la ruta circular de senderisme (a peu) - Prat de Cadí

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

4.9 km.

210 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Bor

Serra de Cogulera


On MENJAR a BOR/BELLVER

On DORMIR a BOR/BELLVERAltres rutes relacionades:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens