· 

[TC300] Cabanes de pastor i fonts de Llívia

 

Fàcil ruta circular a peu pels voltants del nord de Llívia, a l'Alta Cerdanya, que ens permet anar descobrint un grapat de cabanes de pastor, així com les conegudes fonts del ferro i del sofre de la localitat.  A la part més alta de l'itinerari, també gaudirem d'unes àmplies vistes sobre Llívia mateix i la plana cerdana.

 

La font del Sofre té la particularitat, tal com el seu nom indica, de la presència de sofre a les seves aigües. La seva olor característica d'ous podrits ja se sent des de bastants metres abans d'arribar-hi. La font neix d'un bloc de granit que és collat amb unes brides de ferro per preservar-lo d'avingudes del riu. El brollador és un tub de ferro que permet un raig continuat de l'aigua sulfurosa que va a parar directament al torrent. L'entorn és pintoresc i bonic.

 

La font del Ferro està ubicada a la confluència del torrent del Tudó amb la riera de Targasona. Molt poca aigua raja de la font, però el terreny està tenyit de vermell a causa de l'aigua ferruginosa. L'aigua goteja per un tub que surt d'un petit muret fet amb maons, aquesta cau directament a terra i desaigua al torrent.

 

Barraca de pastor
Fonts de Llívia


Perfil de la ruta circular de les fites de Llívia

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

8.0 km.

220 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Llívia

Font del ferro

Font del sofre
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens