· 

[TC309] Martinet - Béixec - Estana - Víllec - Bastanist

 

Completa ruta circular en bicicleta elèctrica per la zona sud-oest de la Baixa Cerdanya lleidatana.  Seguirem camins i pistes secundàries que ens permetran descobrir els nuclis amagats a sota de les parets del Cadí.

 

L'itinerari ens porta de Martinet fins a Estana, tot enllaçant indrets pintorescos com són Béixec, Víllec i el santuari de Bastanist. La ruta no representa cap dificultat tècnica, més enllà del desnivell acumulat i l'esforç en rampes del 10-12%. L'itinerari és fàcilment adaptable per fer-lo més curt o extendre'l a zones com can Bima o el Querforadat.

 

El santuari es troba als peus del massís del Cadí en la seva vessant septentrional, a 1250 m d'altitud.  L'edifici original ha estat àmpliament alterat al llarg del temps. L'actual església és una construcció de pedra i maçoneria, amb coberta de pissarra. Disposa d'un àbsis circular de pedra, que queda ocult exteriorment degut a les edificacions que l'envolten i que és potser  l'únic element original. És una edificació d'una sola nau, amb arcs formers i volta de canó.  El creuer té una volta apuntada i paviment de cairó.

 

Tot el recorregut transcorre per pistes en relatiu bon estat, d'aquí que considerem la ruta com a "fàcil" per a e-btt. Òbviament es pot fer amb btt normal, considerant els més de 800m. de desnivell.

 

TC309 - Bastanist
TC309 Cadí


Perfil ruta bicicleta TC309 Martinet - Estana

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

  

28.5 km.

800 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Martinet

Estana

Víllec

Bastanist

Béixec


Temps a MartinetAltres rutes relacionades: