· 

[TC314] Pi - Nèfol - Vilella


Fàcil ruta circular de senderisme per alguns nuclis pertanyents a la Batllia, al municipi de Bellver de Cerdanya, situat a la zona central de la Baixa Cerdanya lleidatana.   L'itinerari enllaça Pi amb Nèfol i Vilella.

 

La localitat de Pi es configura com una entitat municipal descentralitzada del municipi de Bellver de Cerdanya i actualment té més d'un centenar d'habitants.  A l'Edat Mitjana va ser una senyoria que abastava els nuclis que componen la parròquia de Pi, és a dir, Cortariu, Nèfol i el desaparegut poble de Gallissà. Des del segle X, l'advocació de la seva església correspon a Santa Eulàlia. La Festa Major té lloc el darrer diumenge del mes de setembre i la Festa Petita se celebra el dia 10 de desembre, per la festivitat de Santa Eulàlia.

 

Gairebé tot el recorregut transcorre per pistes i corriols que fan de bon caminar, alternant bosquets i paisatges més oberts. 

 

TC314 - Bosc
TC314 Vistes des de Nèfol


Perfil de la ruta circular de senderisme TC314 Vilella Pi Nèfol

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

8.2 km.

210 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Vilella

Pi

Nèfol


Descarga
TC314.gpx
Documento XML 220.6 KBRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens