· 

[TC317] Pollineres - Estanys de la Pera - Pic de la Colilla

 

Completa ruta a peu, majoritàriament circular, per la vessant nord de la Baixa Cerdanya lleidatana, a tocar mateix d'Andorra, que enllaça el refugi de Pollineres amb els estanys de la Pera i el pic de la Colilla.  

 

La ruta s'inicia al refugi de Pollineres, a la pista que uneix les estacions d'Aransa i Lles de Cerdanya, només accessible d'abril a octubre aproximadament.  Seguirem el camí que duu a l'estany petit de la Pera i arribarem a tocar del refugi dels estanys, els quals recullen aigües de la conca glacial formada a la capçalera de la vall d’Arànser. Així que ens hi apropem, cada cop és més espectacular la vista de la cubeta glacial que forma el circ. A ponent tenim el Monturull (2761m), el Tossal de la Truita o Perafita (2753m, al nord tenim l’evident Coll de Perafita i ja comença la serra amb el Sirvent (2746m) que va fent la volta d’arc. A continuació tenim ja la punta del Pic de la Colilla o d’Estanyons (2835m), que és el nostre objectiu, tot i que aquest últim no el veurem fins a començar a enfilar-nos més amunt del refugi.

 

El refugi de la Pera, gestionat per la FEEC, està situat a 2357 metres d’altitud, per sobre de l’Estany Petit de la Pera. Inaugurat l’any 1957, és guardat i disposa d'unes 35 places. Té calefacció i aigua calenta i s’hi serveixen menjars. 

 

Comencem el tram de pujada fins a arribar al cim, al Pic dels Estanyons o de la Colilla, des d'on gaudirem de les vistes espectaculars del Cadí.  Des del cim, mirant directe cap a ponent, tenim la vista de la cresta estreta i trencadissa que va fins el pic Sirvent (2746m), al darrera s’endevina el Port de Perafita, el cim del Perafita o de La Truita (2752m) i més enllà, un altre cop, el Monturull, amb l’evidencia de la cubeta glacial.

 

Per tornar, anirem seguint una bona estona el torrent de la Colilla fins a la pista forestal que ve del refugi del Pradell i l'agafarem fins al punt de sortida.

 

Descripció completa de l'itinerari:  Refugi de Pollineres, Clot de la Pera, Refugi dels Estanys de la Pera, Rocs Blancs, Pic de la Colilla o dels Estanyons, Torrent de la Colilla, Pista del Pradell.

 

TC317 - Estanys de la Pera
TC217 - Pic de la Colilla


Perfil ruta senderisme Pollineres - TC317 - Pera - Colilla

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

9.8 km.

715 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Refugi de Pollineres

Estanys de la Pera

Pic de la Colilla


Temps a Lles de Cerdanya

On MENJAR a ARANSA/LLES de CERDANYA

On DORMIR a ARANSA/LLES de CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens