· 

[TC324] Dorres - Roc Castellar

 

Entretinguda ruta de senderisme fins al Roc Castellar (2040 m.), tot descobrint la zona més al nord-est de la localitat de Dorres, a l'Alta Cerdanya.

 

En una primera part, l'ascensió es fa entre fantàstics boscos caducifolis, amb arbres que surten de entre les roques granítiques escampades arreu i adornades amb molses i líquens.  Més amunt, els prats verds ens reben amb els seus ramats de bestiar. Després d'una pujada generosa arribem al cim, al Roc Castellar, des d'on tenim vistes esplèndides.

 

La tornada, pel Cortalet de Nyer, el Clot d'en Sales i la Devesa d'en Ricart, ens tornarà a deleitar amb les capricioses formes granítiques de la zona.

 

A Dorres mateix també podrem gaudir dels banys termals, presents des de l'època romana, i de la gastronomia local.  Els banys termals, a l’aire lliure, entre els arbres, ens permeten gaudir d'una panoràmica impressionant dels cims dels Pirineus Catalans i ofereixen als amants de la natura i de l’aigua, un moment de descans i de relaxació. A qualsevol època de l’any, és agradable submergir-se a les dues piscines exteriors, dins les quals l’aigua té una temperatura de 38 graus.

 

Roc Castellar
Vistes Dorres


Perfil de la ruta circular de Dorres - Roc Castellar

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

10.8 km.

630 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Dorres

Roc Castellar
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens