· 

[TC325] Palau de Cerdanya - Oceja - Mas Tartar

 

Entretinguda ruta circular de senderisme a l'Alta Cerdanya.

 

 

Des de la localitat de Palau de Cerdanya anirem fins al Mas Tartàs, tot passant per l'indret de la "Popy", al poble veí de Oceja. Pel camí gaudirem de les vistes sobre la plana alt-cerdana mentre caminem entre boscos mixtes, d'arbres caducifolis i coníferes, així com d'un magnífic avellaner. 

 

El Mas Tartàs es troba situat en un indret recòndit, envoltat de prats. Aquesta masia catalana tradicional és una autèntica joia rural; les parets de pedra antiga i les teulades de pissarra li donen un encant únic. Al mateix Mas Tartàs podrem gaudir d'una estona de tranquil.litat per a fer un mos.

 

TC323 - La Popy
TC323 senderisme - Mas Tartàs

Riu Vanera

 

Ja de tornada, arribarem a Palau, tot travessant La Vanera (o Llavanera). Es tracta d'un riu que discorre en el seu primer tram per l'Alta Cerdanya, on travessa els termes comunals de Vallcebollera, Oceja i Palau de Cerdanya, per entrar tot seguit en el terme de Puigcerdà, on antigament separava els termes, ara integrats en el de Puigcerdà, d'Age i Vilallobent, i, encara abans d'abocar-se en el Segre, separa en un breu tram els termes de Puigcerdà i de Fontanals de Cerdanya, en l'antic terme de Queixans. 

 


Perfil de la ruta TC325 Palau - Oceja - Mas Tartàs

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

9.2 km.

365 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Palau de Cerdanya

Oceja

Mas Tartàs
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens