· 

[TC330] Coll de la Perxa - Bolquera - Dolmen de Pasquerets

 

Senzilla ruta circular per l'Alta Cerdanya, per senderisme o bicicleta de muntanya, que combina singulars vistes sobre la plana cerdana amb la descoberta del Dolmen de Paquerets. Iniciant el recorregut al Coll de la Perxa, visitarem el poble de Bolquera, amb les seves meravelloses cases florides, i el mencionat dolmen.

 

El dolmen de Pasquerets és una tomba col.lectiva que data probablement del Neolític tardà o de la primera part de l'edat de Bronze. Ha estat reutilitzat nombroses vegades, a les edats de Bronze mitjà i final. Va ser descobert sense la seva llosa de coberta, la pedra que fa de sostre. La llosa actual va ser trobada a prop del dolmen i col.locada durant la restauració del monument, el 1987. Es tracta, doncs, d'una interpretació dels arqueòlegs. L'entrada es devia fer per un dels costats. El seu túmul de 20m. de diàmetre encara és visible.

 

Ruta de senderisme a peu circular voltants de Bolquera - Dolmen de Pasquerets
Ruta de senderisme a peu circular voltants de Bolquera - passera


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular TC330 Coll de la Perxa - Bolquera

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

8.0 km.

200 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Bolquera

Coll de la Perxa

Dolmen de Pasquerets


Temps a Bolquera


On MENJAR a BOLQUERA

On DORMIR a BOLQUERARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens