· 

[TC354] Cotzè - Refugis de les Planes i la Mata

 

Senzill itinerari a peu a prop de les antigues pistes d'Er-Puigmal, a la localitat de Cotzè, a l'Alta Cerdanya.

 

El recorregut proposat és una alternativa als camins més fressats de la zona, que generalment s'enfilen al Puigmal i cims propers.  En aquesta ocasió descobrirem dos petits refugis pastorals, el de les Planes i el de la Mata.  La ruta ens permet gaudir del silenci dels boscos, de la frescor dels rierols i de magnífiques vistes a mesura que ens enlairem fins al segon d'ells.

 

Aquest bonic racó del Pirineu, que fa de frontera natural entre la Catalunya Nord i la Vall de Núria, amb el cim del Puigmal (2.900m) pel mig, és una de les zones més concorregudes de l'excursionisme català i, fins fa pocs anys, també dels esquiadors. Actualment, sembla que tira endavant una iniciativa de diversificació a l'estació d'Er-Puigmal que intenta combina activitats tant d'hivern com per a la resta de l'any.

 

Senderisme - Refugi de les Planes
Senderisme - Refugi de la Mata


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil de la ruta de senderisme de Cotzè - refugis

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

6.4 km.

260 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Cotzè

Estació d'Er-Puigmal

Refugi de les Planes

Refugi de la Mata


Temps a CotzèBaixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens