· 

[TC333] Sanavastre - Riu Segre

 

Senzilla ruta circular a peu per la Baixa Cerdanya gironina, a banda i banda del riu Segre, tot enllaçant els ponts (o palanques) que el creuen a l'alçada de Sanavastre i Isòvol. Seguirem diversos trams del camí de Sant Jaume, entre prats i conreus, sempre a vora del riu Segre i els seus frondosos boscos. 

 

Aquesta ruta té varis punts d'enllaç que permeten fer circulars més curtes. L'itinerari no té pràcticament cap desnivell. 

 

A les riberes del riu Segre hi ha hàbitats i espècies de gran interès, escassos o bé amenaçats. Es tracta d'elements freqüents a l'Europa de clima temperat, però que a Catalunya són rars i en alguns casos només es troben a la Cerdanya. Aquests hàbitats són en part representacions ben conservades de l'antiga vegetació de la plana inundable del riu Segre, com els boscos de ribera, les lleres i illetes del riu i algunes basses i petits aiguamolls. Però hi ha també ambients seminaturals com els prats de dall i les sèquies, creats per l'activitat humana, que tenen un interès molt notable.

 

Riu Segre
Palanca sobre el riu Segre


Perfil ruta senderisme TC333 - Riu Segre

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

8.2 km.

20 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya gironina

Sanavastre

Camí de Sant Jaume

Palanca del SegreRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens