· 

[TC326] Ur - Brangolí - Bell-lloc

 

Caminada circular des de la localitat d'Ur (Alta Cerdanya) fins al llogarret de Brangolí i l'ermita de Santa Maria de Bell-lloc.

 

La ruta proposada és una bona alternativa als itineraris més habituals de la zona que, des de Dorres, s'hi arriben a l'ermita. En aquesta proposta, resseguim el Torrent d'Ur, tot arribant-nos a la cascada del mateix nom i guanyant alçada fins a Brangolí. Es tracta d'una petita vall ferèstega, que anirem deixant per donar pas a les àmplies vistes sobre aquesta banda de la plana ceretana i dels cims i pobles que ens envolten, així com del bucòlic tram del camí de l'aigua.

 

Santa Maria de Bell-lloc és l'església, d'estil romànic, pertanyent a un vell priorat del municipi de Dorres.  Es tracta d'un edifici d'una sola nau, amb absis únic al costat de llevant.  L'aparell constructiu i la forma de l'absis demostren que és un temple del segle XII.

 

(Observació:  En un punt a la vora del torrent farem una petita grimpadeta pel mig del bosc, gens aèria)

 

 

Ermita de Bell-lloc
Ur - Camí de l'aigua


Perfil de la ruta circular a peu d'Ur a Bell-lloc

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

10.7 km.

550 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Brangolí

Ur

Ermita de Bell-lloc
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens