· 

[TC351] Talltendre - Roca Gran - Tossal Gros - Roc de Puigcerdà

 

Ruta de senderisme a la Baixa Cerdanya lleidatana, assolint alguns dels cims més propers al poble de Talltendre: El Tossal Gros, el Tossal de l'Amorriador i l'anomenat Roc de Puigcerdà.

 

L'itinerari proposat comença a la Plaça de la Carbassa, anant cap al costat de l'Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Talltendre, fent la volta al poble i cap al Camí del Pelat de Talltendre amunt. La ruta es desvia per fer el cim de la Roca Gran, de 1.842 m., passant pel riu del Torrent de Prat de Codines. D'allà, tot fent dreceres, anem passant pel camí del Bosc de Talltendre que porta a Terranella, Coma de Fornos, Prat Sibrà i al Collet de Coma de Fornos. En arribar-hi, el recorregut gira va cap al Sud per fer el Tossal Gros de 2.256 m. amb precioses vistes a La Muga, Tossa Plana de Lles, Monturull, Pedraforca ...

 

Després seguim cap a la Serra del Reller assolint el Tossal de l'Amorriador de 2.299 m. i ja, més amunt, el Roc de Puigcerdà de 2.326 m.

 

L'element més destacat de Talltendre és la seva església, dedicada a Sant Iscle i Santa Victòria. D'estil romànic del segle XII, consta de nau única rectangular amb absis semicircular amb dues finestres de pedra ben treballada, les voltes són de perfil lleugerament apuntat i la coberta exterior és un llosat de llicorella. La portada de calcària vermella és de tres arcades rectangulars en disminució amb un petit timpà llis. En un principi el frontispici devia acabar en una espadanya, més tard modificat per un campanar de torre quadrada amb una obertura en cada un dels seus quatre costats.

 

 ruta senderisme TC351 - Talltendre - Tossal Gros - Vistes
 ruta senderisme TC351 - Talltendre


Perfil ruta senderisme TC351 - Talltendre - Tossal Gros

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

  

11.4 km.

800 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Talltendre

Tossal Gros

Roc de Puigcerdà

Roca Gran


Temps a TalltendreRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens