· 

[TC357] Boscos de Masella

 

Entretinguda ruta circular de senderisme pels boscos de Masella (Baixa Cerdanya gironina), tot seguint diversos Senders de Cerdanya:  SC733, SC744, SC734, SC738 i SC710.  Durant l'itinerari ens aproparem a diverses àrees recreatives, a la Pleta de Das i a la del Pla d'Escobeiró.

 

Iniciem el recorregut a l'estacionament de les pistes d'esquí de Masella, per passar davant l'hotel Alp, seguint la carretera direcció a La Molina.  Després de la primera corba, a l'esquerra agafarem una pista de terra, senyalitzada amb pintura groga i indicador SC733 dels Senders de Cerdanya. Passem a tocar del refugi de la Font dels Ocells i seguim pel SC744, sentit Super Molina.  Superem dos torrents, amb captació d'aigua i font. - Després d'un parell de corbes, deixem la pista i seguim a la dreta el sender SC734, sentit La Pia.  El camí és més o menys paral·lel a un torrent, que travessem més amunt i arribem a l'estacionament i telecadira de La Pia.

 

Travessem la carretera de Masella a La Molina (GI-400) i pugem per una pista (SC738) que surt del propi estacionament; seguim pel GR4, camí de Coll de Pal, coincidint amb la pista d'esquí Els Amics.  Deixem el GR4 i seguim pel SC738, que travessa diverses pistes d'esquí, i, arribats a la pista de La Clariana, el camí segueix pel bosc, a estones un xic perdedor.  Travessem El Pou de la Neu i La Feixa i arribem a la carretera a Coma Oriola.  Baixem a una font, zona de pastures i refugi de pastors (Pleta de Das), amb esplèndides vistes sobre el massís del Cadí i La Tosa d'Alp.  Seguim pel SC710, que ens portarà al Pla d'Escobeiró i la seva àrea recreativa.  Ben a prop es pot arribar a una talaia amb fantàstiques vistes de La Cerdanya.  Seguim uns metres per la carretera i agafem un sender a l'esquerre, senyalitzat amb pintura groga, que ens retornarà al Pla de Masella.

 

TC357 Vistes
TC357 Torrent


Perfil ruta senderisme TC357 Boscos de Masella a peu

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

9.8 km.

340 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Masella

Pla d'Escobeiró

 


Temps a Alp


On MENJAR a ALP

On DORMIR a ALPRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens