· 

[TC349] Vià - Bolquera - Odelló

 

Variada ruta circular a peu des del poble de Vià  fins al nuclis de Bolquera i Odelló, a l'Alta Cerdanya.

 

Durant l'itinerari anirem creuant la línia del tren groc, ens aproparem al forn solar de Font-Romeu, passarem a tocar de la zona megalítica d'Eina i gaudirem de les vistes del Puigpedrós, Puigllançada, la Molina i, fins-i-tot, del llunyà Perdraforca!

 

L'anomenat "Pont megalític" que creuarem durant el camí data probablement de l'Edat Mitjana i, per tant, no té res a veure amb els megàlits del Neolític...  Megàlit significa simplement "pedra gran".  Els constructors del pont van extreure una gran llosa de granit del subsòl, la van traslladar, i la van instal.lar sobre el corrent. Era el mètode de construcció més senzill i sòlid.  La pedra central del pont megalític es va trencar en dues al segle XX, probablement degut al pas de maquinària agrícola, molt més pesant que els carros de l'Edat Mitjana.  El pont es va restaurar amb l'ajuda d'un equip de joves d'una escola agrícola.

 

Vistes de la ruta de senderisme a peu circular TC349 voltants de Bolquera - Foto 1
Pont del Tren Grocs a la Ruta de senderisme a peu circular TC349 voltants de Bolquera - Foto 2


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular TC349 als voltants de Vià i Bolquera

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

13 km.

320 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Bolquera

Odelló

Vià


Temps a Bolquera


On MENJAR a BOLQUERA

On DORMIR a BOLQUERARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens