· 

[TC360] Cap del Rec - Tossal de la Guilla - Les Munyideres

 

Senzilla i entretinguda ruta circular a peu pels voltants del refugi de Cap del Rec, al municipi de Lles de Cerdanya, a la vessant nord de la Baixa Cerdanya lleidatana. Durant el recorregut podrem gaudir de les àmplies vistes del massís del Cadí, a l'altra banda de la comarca.  

 

L'itinerari s'inicia al refugi mateix, tot seguint el Sender de Cerdanya SC26, que en aquest tram coincideix amb un GR.  Arribats al Coll de Salamí comença el recorregut circular. En aquest punt s'agafa el camí  de la dreta (SC31) fins que arribem a TC360-02 i deixem el GR. Continuem per una pista de baixada que més endavant es converteix en corriol. Fem l'aproximació al Tossal de la Guilla, una mica pel sotabosc, sense camí predefinit. Aquesta part del recorregut, no gaire senyalitzada, fa que sigui no gaire fressat i, en algun tram, el traçat s’ha perdut. En tot cas, tenint com a referència el filat delimitador de bestiar, arribem sense problemes al prat del bosc de l’Ordial, des d'on seguirem de nou les marques de GR i de sender SC31b. Creuem el torrent de Viliella i anem pujant fins arribar a la bucòlica zona de les Munyideres (indret més llunyà d'aquesta ruta).

 

Per tornar, desfarem part del camí fins arribar a la intersecció TC360-05, que enllaça amb el sender SC26. Seguirem per una pista forestal de bon fer que, de forma prou intuïtiva, ens porta de nou al Coll de Salamí i, més endavant, al Refugi del Cap de Rec.

 

El terme municipal de Lles de Cerdanya és el més extens de la Cerdanya, amb 103 quilòmetres quadrats.  Dins el seu terme actual, a més del propi Lles, hi ha els d’Arànser, Músser, Travesseres i Viliella i el veïnat de Coborriu de la Llosa. Hi trobarem també nombroses masies, com Cal Jan de la Llosa (a l’antic caseriu de la Llosa), Barnola i el Vilar, a més d’indicis dels despoblats de Cortaus, el Vilar de Lles, d’en Bret, Sallent i Serrat, així com les ruïnes del poble d’Anol, nombroses bordes, cortals i cabanes, els antics banys de Caldes de Músser i el balneari de Senillers.

 

El nucli de Lles de Cerdanya (1 480 m) és situat en un replà orientat a migjorn, al pendent de la muntanya, i s'ordena entorn de l’església parroquial de Sant Pere, d’una nau, amb un campanar quadrat de teulada piramidal. Hi ha algunes edificacions antigues com Cal Ferrer i Cal Peremptori. També hi trobarem la capella de la Mare de Déu del Roser, dita també del Benefici. Al camí de Lles a Viliella hi ha el Mas Barnola, casa pairal dels Barnola, que foren els darrers senyors de Lles. 

 

TC360 - Senderisme - Excursió - Lles de Cerdanya - Refugi de Cap del Rec
TC360 - Senderisme - Excursió - Camí


Perfil ruta senderisme TC360

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

9.5 km.

240 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Refugi de Cap del Rec

Tossal de la Guilla

Les Munyideres


Temps a Lles de Cerdanya


On MENJAR a LLES de CERDANYA

On DORMIR a LLES de CERDANYARutes populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens